Základní údaje

GFCO

Adresa:
11, Rue des Entrepreneurs
2035, Ariana
Tunisko
IČO:  
Telefon: +216-700011150
+216-98780598
Umístění: 
Veletrh: Salima

Firma vystavuje na stánku:

Cafés BEN YEDDER

Profil

Grande Fabrique de Confiserie Orientale (GFCO) vznikla v roce 1938 a zahájila průmyslovou výrobu "Halva Chamia" v Tunisku.

Závod byl umístěn v Bab El Assal v Tunisu a v té době jeho výrobní kapacita nepřekročila jednu tunu, přičemž počet zaměstnanců činil nejvýše třicet lidí, většinou nekvalifikovaných pracovníků. Postup byl v podstatě ruční, od prosévání sezamových semínek až po balení Halva. Mechanizace byla rudimentární a nepřesáhla mletí sezamových semen (surovina a hlavní složka Halva Chamia).
V té době společnost GFCO uváděla na trh 3 obchodní názvy: Le Roi, La Reine a El-Hilel.
Na počátku sedmdesátých let společnost GFCO zahájila obrovský program modernizace a diverzifikace výroby, která se řídila stejným startem jako při zakládání společnosti GFCO: industrializace při zachování tradiční chuti Halva Chamia, jak to naši prarodiči věděli.
Také tehdy GFCO vstoupila na trh s bonbony.
Vzhledem k tomu, že v západním světě nebyla k dispozici industrializace výroby Halva Chamia, GFCO musela rozvíjet a modernizovat vlastní výrobní prostředky.
Mezi mnoha inovacemi, které GFCO představila během svého života, postačí zmínka o přizpůsobení chlebového mixéru pro přípravu "Tahiny" z broušení sezamových semínek.
Tímto způsobem společnost GFCO vyvinula vlastní know-how, které jí umožnilo zdvojnásobit každodenní výrobní kapacitu.
Aby GFCO dále zdokonalila svůj výrobní proces, zahájila v roce 1987 řadu investičních plánů. Aby GFCO zajistil trvalý růst, přemístil svůj výrobní závod do průmyslového parku letiště (Charguia II).
V rámci tohoto rozšiřujícího a modernizačního impulzu byly podniknuty nové investice na nákup nových zařízení a automatizaci výrobního procesu. Většina těchto investic měla prospěch Halva Chamia, jehož denní produkce byla vynásobena čtyřmi.
Diverzifikace aktivit společnosti GFCO byla hlavní součástí jejího růstu. Na základě svého předního postavení na trhu GFCO investoval do rozšiřování svých aktivit v tomto odvětví tím, že v roce 1975 založil cukrárnu a žvýkačku v roce 1995.
Současnost, bonbon cukrárna má nejširší sortiment na domácím trhu.
Plně přesvědčena o kvalitě a úspěchu své žvýkačky, společnost GFCO neváhá zahájit první tuniskou žvýkací gumu bez cukru.

Obory vystavovatele