Základní údaje

Chuť Moravy, s.r.o.

Adresa:
Hudcova 588/70b
621 00, Brno
Česká republika
IČO: 29300967
Telefon: +420-549215695
Umístění:PAV A2 / 045
Veletrh: Vinex

Profil

Znáte svatojánské ořechy, chmelíček nebo speciality z hustopečských mandlí? Hledáme a oprašujeme recepty, vlastnoručně sbíráme suroviny a připravujeme delikatesy, na které se u nás už dávno zapomnělo. Objevte jejich chuť.

Produkty vystavovatele

Chmelíček

Chmelíček

Delikatesa vyrobená podle původní prvorepublikové receptury. Mladé výhonky chmele jsou naloženy ve sladkokyselém kořeněném nálevu. Překvapí svou lahodnou chutí s jemným hořkým nádechem chmele. Chmelíček je ideální společník k uzeninám, masům a dalším typově podobným pokrmům.

NAKLÁDANÉ ŽAMPIONY

NAKLÁDANÉ ŽAMPIONY

Milujete houby, ale bojíte se do lesa? Máme pro vás řešení - tyto lahodné a křupavé nakládané žampiony v delikátním sladkokyselém nálevu. Popis: Nakládané žampiony jsou vyráběny pouze z vybraných malých plodnic žampionů pěstovaných v Česku. Díky lety zdokonalenému poměru přidané zeleniny a ideálně dochucenému nálevu je tato delikatesa jedinečným chuťovým zážitkem pro všechny milovníky hub. Doporučení: Žampiony díky své delikátní lehce kyselé chuti se výtečně hodí k tradičnímu moravskému uzenému masu, klobásám, ale i samotné jako zobání k suším vínům. Složení výrobku: žampiony,mrkev,celer,petržel,cibule,kopr,ocet,cukr,sůl,hořčičné semínko,koriandr,směs koření

Smrkové želé

Smrkové želé

Delikátní želé, vyrobené z mladých výhonků smrku ztepilého a douglasky. Výhonky jsou po dobu 3 měsíců macerovány v cukru, kde se přemění na hustý aromatický sirup. Ten je následně použit v kombinaci s bílým vínem a dalšími ingrediencemi jako základ pro výrobu této netradiční delikatesy. Už svým původem v lese, je želé předurčeno pro kombinaci se zvěřinou, houbami, ale skvěle se také hodí k výraznějším sýrům nebo rybám. Velmi zajímavá je i kombinace v míchaných drincích, kterou teď testujeme ve spolupráci s barmany.

Svatojánské ořechy

Svatojánské ořechy

Tato “zapomenutá“ moravská delikatesa je vyrobena podle původní, 100 let staré receptury. Mladé vlašské ořechy sklízené na svatého Jana jsou naloženy do nálevu ze směsi sirupu a lahodného koření. Na plátky nakrájené ořechy překvapí svou jemně delikátní chutí. Svatojánské ořechy se výborně kombinují s paštikami a čerstvými sýry. Velmi chutné je využití i u sladkých dezertů, např. v kombinaci s cheese-cake. Svatojánské ořechy jsou také příjemným chuťovým zpestřením např. u pečené kachny.

Vinné želé

Vinné želé

Červené vinné želé je delikatesa vyrobená z kvalitního moravského vína odrůdy Frankovka dle domácí receptury vinaře. Zaujme svou jemnou originální chutí a hladkou strukturou, která umocní pocit nevšedního gurmánského zážitku. Doporučení: Lahodné vinné želé z moravského vína si zamilujete k sýrům s modrou plísní, měkkými sýry, paštikám, pečivu, palačinkám, skvěle se také hodí ke zvěřině nebo krůtě. A hlavně si na něj velmi rychle navyknete a má jen pár procent alkoholu. Složení výrobku: víno, cukr, pektin, kyselina citónová

Značky vystavovatele

Chuť Moravy

Chuť Moravy

www.chutmoravy.cz
  • Obor: 07.06.07 Místní a krajové speciality

Obory vystavovatele

Obor: 04.04.10 Paštiky

Obor: 06.04.06 Dárkové bonboniéry

Obor: 07.06.07 Místní a krajové speciality

Svatojánské ořechy Tato “zapomenutá“ moravská delikatesa je vyrobena podle původní, 100 let staré receptury. Mladé vlašské ořechy sklízené na svatého Jana jsou naloženy do nálevu ze směsi sirupu a lahodného koření. Na plátky nakrájené ořechy překvapí svou jemně delikátní chutí. Svatojánské ořechy se výborně kombinují s paštikami a čerstvými sýry. Velmi chutné je využití i u sladkých dezertů, např. v kombinaci s cheese-cake. Svatojánské ořechy jsou také příjemným chuťovým zpestřením např. u pečené kachny.